Over Thuis in Europa 

Europahuis Ryckevelde organiseert in opdracht van het Liaison Office van het Europees Parlement in België  EU-participatiemomenten in verschillende Vlaamse steden, waarbij ze de lokale bevolking in discussie willen laten treden met Vlaamse Europarlementsleden.​

Deze participatiemomenten worden telkens vooraf gegaan door een grote informatiecampagne, waarbij we de stad zelf een maand lang omdopen tot ‘Europastad’. Een Europazoektocht toont aan inwoners waar de EU aanwezig is hun stad. Gelijktijdig loopt ook een online bevraging waarin inwoners hun ideeën, bedenkingen en bezorgdheden over de EU kwijt kunnen. 

Tielt beet de spits af 

Het stadsbestuur van Tielt en het Europees Parlement sloegen de afgelopen tijd de handen in elkaar. Een maand lang daagden ze Tieltenaren uit om op zoek te gaan naar Europa in hun stad en om zich uit te spreken over hoe Europa er in de toekomst moet uitzien. Met een Europese bevraging, een Europese belevingstocht en een online slotdebat verdedigde Tielt haar titel als Europastad. 

Samen met de Stad Tielt en het Europees Parlement streamden we het slotdebat met vragen van Tieltenaren op de facebookpagina van de Stad Tielt. Aan dit debat namen burgemeester Luc Vannieuwenhuyze, Rolf Falter (Hoofd informatiebureau Europees Parlement in België) en Europarlementsleden Assita Kanko, Kris Peeter en Kathleen van Brempt deel, garantie voor discussievuurwerk!

Check onze video met alle highlights! 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten