Hoe krijg je 11- en 12-jarigen razend enthousiast over Europa? Met Sterrenklas, een online wedstrijd over Europa. Editie 2020 loopt nog tot 27 mei 2020. 

Editie 2020

Als kersverse voorzitter van de Europese Raad, vraagt Charles Michel de kinderen wat hun ideeën zijn om Europa beter te maken. Maar: hij wil wel dat de kinderen op zijn minst weten hoe de Europese Unie ontstaan is, welke de lidstaten zijn en wat Europa zoal doet. De leerkrachten kunnen via de website www.wordsterrenklas.be verschillende online en offline oefeningen vinden. Wanneer ze deze allemaal tot een goed einde brengen en zo meer bijleerden over het reilen en zeilen van Europa, nemen ze zelf een videoboodschap op die ze richten tot Charles Michel zelf. Hierin vertellen ze wat ze geleerd hebben over de EU en wat zij zelf belangrijk vinden dat moet gebeuren in Europa.

Uit alle inzendingen, kiezen de verantwoordelijken van elke Europe Direct elk een winnaar. De winnende “sterrenklassen” worden bekendgemaakt op vrijdag 29 mei en winnen een verrassingspakket voor de hele klas.

Doelgroep

Klassen van de 3de graad basisonderwijs uit alle Vlaamse provincies.

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten