Is Sint-Niklaas #FutureProof? 

Sint-Niklazenaren ontdekten hoe ze Europa tegenkomen in hun eigen stad

Op 10 locaties ontdekten inwoners van Sint-Niklaas hoe je Europa kan tegenkomen in de stad. Meer dan 400 deelnemers beantwoorden de bijhorende vragen en stuurden het codewoord, 'Klimaatneutraal2050', naar ons door. Uit al deze inzendingen selecteren we binnenkort 10 winnaars die een Monopolyspel van de stad opgestuurd krijgen! 

Herbeleef de Europazoektocht in onderstaande video: 

Sint-Niklazenaren aan het woord 

Op dinsdag 12 oktober verzamelden inwoners van Sint-Niklaas, lokale beleidsmakers en Europese vertegenwoordigers zich in de Foyer voor een heuse brainstormsessie in de vorm van een World Café. Na een korte Europese én lokale inleiding over biodiversiteit, lokale voedselstrategieën en mobiliteit, de drie thema's van de participatieavond, gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. In verschillende rondes bespraken ze mogelijke ideeën en initiatieven die zowel voor Sint-Niklaas als voor andere steden in Europa als inspiratie kunnen dienen.

Deze brainstormsessie resulteerde uiteindelijk in 6 concrete ideeën voor de toekomst, waarvan er na een stemming uiteindelijk drie finaal gekozen werden. Deze drie ideeën zullen door een delegatie Sint-Niklazenaren worden voorgesteld tijdens een evenement in Brussel, waar we alle ideeën uit de verschillende Belgische provincies samenbrengen. 

De 6 ideeën kan je nalezen op het officiële platform van de Conferentie over de Toekomst van Europa. 

(Van links naar rechts: Quentin, Abdulrazak, Aya, Burgemeester Lieven Dehandschutter, Silva, Schepen Wout De Meester en Anne) 

Dit traject is een samenwerking tussen de Stad Sint-Niklaas, het Bureau van het Europees Parlement in België en Europa Direct Oost-Vlaanderen. Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg onze Facebookpagina voor alle updates. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten