Sta je voor het 5de of 6de leerjaar en wil je werken rond het thema ‘Europa’? De werkblaadjes ‘Jelle en Jana ontdekken Europa’ gidsen jou en je leerlingen doorheen verschillende Europese thema’s.

Deze handige werkblaadjes gidsen jou en je leerlingen doorheen verschillende Europese thema’s. Gaande van de geschiedenis en de lidstaten van de EU, tot thema’s als cultuur, milieu, de euro enzovoort. Bovendien ontdekken je leerlingen ook waar ze de EU in hun eigen regio tegenkomen. De ruime variatie aan oefeningen bieden zowel een basiskennis over de EU, als verdieping in concrete thema’s. Daarnaast werken de oefeningen ook aan vaardigheden zoals luisteren of begrijpend lezen.

Alles start bij Vanessa van Europa Direct Oost-Vlaanderen. Zij geeft twee jonge ‘reporters’ -Jelle en Jana- twaalf vragen over de Europese Unie. Tijdens hun zomervakantie doorkruisen ze heel Oost-Vlaanderen op zoek naar de antwoorden. Tijdens hun reis houden beide jongeren dagboekfragmenten bij. Hun avontuur wordt gevisualiseerd in een bijhorende online presentatie met foto’s en audiofragmenten.
 

Doelgroep

5de en 6de leerjaar basisonderwijs.

Gebruik lesmateriaal

Je kan de werkblaadjes en de online presentatie GRATIS aanvragen via deze link of stuur een mailtje naar vanessa.schockaert@oost-vlaanderen.be

 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten