Lessenreeks Europa

Op 1 februari stapte een land voor het eerst uit de Europese Unie. Wat de precieze gevolgen daarvan zullen zijn voor het Verenigd Koninkrijk en voor de Europese Unie zélf, valt af te wachten.

Maar wat doet die club van - 27 - Europese landen nu precies? Hoe zit de besluitvorming in elkaar bijvoorbeeld, waar zien we EU-beslissingen in ons dagelijks leven en hoe kunnen wij als burgers mee onze zeg doen in Europa? En welke plannen heeft de nieuwe Europese Commissie voor onze gezamenlijke toekomst?

Een antwoord op al deze vragen krijg je tijdens de 4-delige lessenreeks 'Europa', georganiseerd door Europe Direct West-Vlaanderen. Gedurende 4 namiddagen neemt een spreker van Europahuis Ryckevelde je mee op sleeptouw en maakt van jou een Europa-expert.

Elke lezing start om 14u en eindigt om 15u. 

De opleidingsnamiddagen

 • Donderdag 23 april 2020: 'EU instellingen en besluitvorming'. Deze sessie wordt aangeboden in de vorm van een WEBINAR (klik hier om je in te schrijven). 
   
 • Donderdag 18 juni 2020: 'EU beleid en impact op ons dagelijks leven'. Deze sessie wordt aangeboden in de vorm van een WEBINAR (klik hier om je in te schrijven).
   
 • Donderdag 10 september 2020: 'Een EU klaar voor de toekomst' (over onder andere de digitale agenda, de plannen voor het klimaat). Deze sessie wordt aangeboden in de vorm van een WEBINAR (klik hier om je in te schrijven).
   
 • Donderdag 10 december 2020: 'Een nieuwe impuls voor EU democratie'
   

Locatie: Jan van Eyckplein 2, Brugge

Prijs: gratis, gelieve in te schrijven op voorhand. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten