Voer voor morgen: ontdek lokaal voedsel in Antwerpen 

Ga op 28 oktober mee op wandeltocht in Antwerpen langs lokale projecten die inzetten op eerlijk en duurzamer voedsel, voor en door burgers. Daarna volgt een praatcafé met doeners en denkers over onze voedselproductie in de toekomst. 
 
 

Op het programma: 

Wandeling “food commons” (17u30-18u30) 

Schrijf je in voor deze gezamenlijke wandeling die je leidt langs verschillende initiatieven rond een duurzamer en eerlijker voedselsysteem in Antwerpen: Fundament 2060, Coop 2060, Buurthoning 2060, Samentuin Seefhoek, Noordlof, Holy Mushroom, De Verborgen Kloostertuin, Spilkiekes, voedselbedeling, voedselraad ‘A goesting’…

Locatie: rechter zijingang van de Sint-Amanduskerk (Van Kerckhovenstraat 35, 2060 Antwerpen)

Praatcafé “Voer voor morgen” (19u00-21u00)

Na de wandeling gaan we samen met denkers en doeners in gesprek over voedselproductie in de toekomst. Zo ontdek je hoe we lokale initiatieven kunnen verbinden met belangrijke uitdagingen voor het Europese voedselbeleid. Tijdens dit interactief praatcafé geniet je van een hapje en een drankje.   

Locatie: Co-Workspace De Winkelhaak (Lange Winkelhaakstraat 26 2060 Antwerpen)

Dit event wordt georganiseerd samen met Commons Lab en het Bureau van het Europees Parlement in België, in het kader van Samen.eu, een pan-Europese community die iedereen aanmoedigt om deel te nemen aan de Europese democratie. Word lid van deze beweging en ontdek hoe jij mee kan bouwen aan het Europa van de toekomst.

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten