Nascholing 'Motivation pour les cours de français' op 1 en 2 oktober 2019

Ben je leerkracht Frans in het Secundair Onderwijs en wil je je leerlingen beter motiveren om de Franse taal te leren? Neem dan deel aan de nascholing ‘Motivation pour les cours de français’ op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2019Deze nascholing voor Vlaamse en Duitse leerkrachten Frans gaat door in Oostende en wordt georganiseerd door Europahuis Ryckevelde in opdracht van het departement Onderwijs en Vorming. Deelname en overnachting zijn gratis.

Deze tweedaagse biedt nieuwe manieren aan om Frans te onderwijzen: zo vindt o.a. een sessie rond differentiatie plaats (gegeven door Pascale Fierens) en krijg je in de workshop “des nouvelles pistes pour l’apprentissage des langues” van Roeland vzw, technieken aangereikt om de luistervaardigheid en de mondelinge expressie bij je leerlingen te verbeteren. Via een korte sessie internationalisering en eTwinning kan je met de Duitse leerkrachten on- en offline projecten opzetten, indien gewenst.

Het programma met concreet uurrooster volgt nog, maar hou dus zeker beide dagen volledig vrij indien je wenst deel te nemen.

Voor leerkrachten in de tweede of derde graad van het secundair onderwijs. Per school kan 1 leerkracht deelnemen, gezien het beperkte aantal plaatsen. Om een zo groot mogelijk effect te hebben, vragen we je daarom om de kennis die je opdeed in deze nascholing na afloop te delen met je collega’s.  

! Deze nascholing is volzet. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod.

Campagne Brexit

volg het hier