Hebben we in Europa zoiets als gemeenschappelijke, gedeelde waarden? En indien ja, interpreteren we deze waarden op eenzelfde manier? En is de Europese Unie een unie gebaseerd op waarden?

De workshop start met een educatief spel waarbij de deelnemers kennis maken met de EU-waarden en enkele concrete voorbeelden daarvan op EU-niveau. Daarna krijgen de deelnemers vragen en voorbeelden voorgelegd en gaan ze met elkaar in debat over wat solidariteit, gelijkheid, democratie, enz. voor hen concreet betekent.  Via verschillende methodieken zetten we de deelnemers aan het denken over Europese waarden. Europahuis Ryckevelde begeleidt de workshop zowel in het Engels als in het Nederlands.

Waar

Een begeleider van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou vastgelegde locatie. Voorzie een voldoende groot lokaal waarin de groep in kleinere groepen kan werken. Een extra lokaal of ruimte voor de deelgroepen kan een meerwaarde zijn. Het lokaal heeft een scherm of witte muur om op te projecteren. De begeleider neemt alle materiaal, een laptop en indien nodig een beamer mee.  

Duur

Deze workshop duurt ongeveer 2 uur, maar afhankelijk van de gekozen modules kan dit korter of langer.

Doelgroep

Deze workshop is gemaakt voor jongvolwassenen en volwassenen, vanaf 17 jaar. Idealiter is de groep niet groter dan 30 personen. 

Prijs

Voor een begeleide workshop vragen we een vergoeding van 220 euro, alles inbegrepen. 

 

Deze infosessie reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je een Ryckevelde spreker wil inzetten en klik hier om te reserveren.   


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Brexit

Ontdek meer