Het kloppende hart van de Europese samenwerking is vlak bij onze deur: Brussel. Toch is de Europese wijk in Brussel een eerder onbekende buurt, die op het eerste zicht weinig toeristische bezienswaardigheden biedt.

Europahuis Ryckevelde overtuigt je van het tegendeel en biedt een boeiende begeleide wandeling aan, met aandacht voor zowel de historiek als de toekomst van deze wijk.

Er komen meerdere aspecten aan bod. Ten eerste vertellen we de historiek van de Europese wijk in Brussel, met aandacht voor de architecturale aspecten van de gebouwen. Ook komen de verhalen over de inplanting van de Europese gebouwen en de toekomstplannen voor deze buurt ruim aan bod. Ten tweede gaan we in op de Europese instellingen die we passeren. Indien gewenst geven we extra uitleg over hoe ze functioneren en welke rol zij spelen in het Europese besluitvormingsproces. Doorheen de wandeling komen uiteraard ook sappige details en leuke weetjes aan bod. We bieden deze wandeling zowel in het Nederlands als het Engels aan. 

TIP: Bezoek voor of na deze wandeling (gratis) het bezoekerscentrum van het Europees Parlement: het Parlamentarium en/of het Huis van de Europese Geschiedenis.

Waar

In de Europese wijk in Brussel. We starten aan het Luxemburgplein en eindigen aan het Schumanplein. Daarna wandelen we indien gewenst terug naar de startplaats.  

Duur

Een geleide wandeling door de Europese wijk duurt standaard 2 uur. Op vraag kunnen we dit uiteraard korter of langer maken.  

Doelgroep

Studenten, voorkennis is niet nodig.

Deelnemers

Om de kwaliteit van de wandeling te garanderen, neemt elke begeleider maximum 25 personen op sleeptouw. 

Prijs

Een wandeling in de Europese wijk kost per begeleider €220, alles inbegrepen.

 

Deze infosessie reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je de wandeling wil uitvoeren en klik hier om te reserveren.   


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Brexit

Ontdek meer