logo
Wedstrijden Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Ervaring met Europese projecten en deel je die graag met anderen? Klik hier

Nieuws

Comenius Monitoringdag op 26 mei - 22/03/2013

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Epos vzw in samenwerking met Ryckevelde vzw een Comenius Monitoringdag op dinsdag 26 mei. Deze editie wordt de laatste monitoringdag voor Comeniusprojecten binnen het EU programma 'Een Leven Lang Leren'.


Bron: ryckeveldeLees meer

Handleiding voor KA2 projecten - 09/03/2015

Handleiding voor KA2 projectenGa je voor een KA2 school-to-school project? Dan komt deze handleiding zeker van pas bij het invullen van de aanvraag. 
Bron: ryckeveldeLees meer

4 weken naar Duitsland in de zomer van 2015? - 23/02/2015

In het kader van de onderwijssamenwerking met Duitsland, kan één Vlaamse leerling deze zomer naar Duitsland gaan. Hij/zij maakt dan deel uit van een internationale groep scholieren, zal verschillende Duitse steden bezoeken, zal 2 weken in een Duits gastgezin annex school verblijven en zal een cursus Duits volgen. Alle kosten worden door Duitsland gefinancierd.


Bron: ryckeveldeLees meer

Je 'Horizon' verruimd - 30/01/2015

Je 'Horizon' verruimd

‘Horizon’ – de gids voor het uitwerken van grensoverschrijdende projecten in het basis- en secundair onderwijs – is volledig herwerkt. Ontdek hem nu!


Bron: ryckeveldeLees meer

Subsidieprogramma West-Vlaanderen - 30/06/2011

Subsidieprogramma West-Vlaanderen

West-Vlaamse scholen die grensoverschrijdend willen samenwerken met een andere school in Europa kunnen een beroep doen op het West-Vlaamse subsidieprogramma. Sinds kort werd het programma aangepast. Zo kunnen geïnteresseerde scholen voortaan jaarlijks een beursaanvraag indienen. Zeker doen dus!!


Bron: ryckeveldeLees meer