logo
Wedstrijden
Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Ervaring met Europese projecten en deel je die graag met anderen? Klik hier

Europa beleven

Erasmus+ contactseminar - Ostend, Belgium

Erasmus+ contactseminar - Ostend, Belgium

The Flemish National Agency Epos vzw organises together with Ryckevelde (not for profit organisation for European citizenship), an Erasmus+ contact seminar on STEM education from 2 to 6 December 2015 in Ostend, Belgium.

Lees meer

Studiedag 'De EU en internationalisering in het onderwijs'

Studiedag 'De EU en internationalisering in het onderwijs'

Op woensdag 18 november organiseren de Provincie West-Vlaanderen en Ryckevelde vzw een studiedag voor basis- en secundair onderwijs die je laat kennis maken met ons ruime aanbod rond internationalisering. Europarlementslid Tom Vandenkendelaere schetst zijn visie over deze thematiek.

Lees meer

Infosessie 'Internationalisering in het BO' - 26/11/2015, Gent

Infosessie 'Internationalisering in het BO' - 26/11/2015, GentWil je school graag starten met internationalisering? Denk je daarbij aan een Europees partnerschap, een uitwisseling met een Nederlandse school of een nascholing in Italië? Het kan allemaal.
Op donderdag 26 november gaf Epos vzw, in samenwerking met Ryckevelde vzw, een overzicht van de subsidiemogelijkheden voor kleuter- en lagere scholen.

 

Lees meer

Je 'Horizon' verruimd

Je 'Horizon' verruimd

‘Horizon’ – de gids voor het uitwerken van grensoverschrijdende projecten in het basis- en secundair onderwijs – is volledig herwerkt. Ontdek hem nu!

Lees meer

Comenius Monitoringdag op 26 mei

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Epos vzw in samenwerking met Ryckevelde vzw een Comenius Monitoringdag op dinsdag 26 mei. Deze editie wordt de laatste monitoringdag voor Comeniusprojecten binnen het EU programma 'Een Leven Lang Leren'.

Lees meer

Handleiding voor KA2 projecten

Handleiding voor KA2 projectenGa je voor een KA2 school-to-school project? Dan komt deze handleiding zeker van pas bij het invullen van de aanvraag. 


Lees meer

Subsidieprogramma West-Vlaanderen

Subsidieprogramma West-Vlaanderen

West-Vlaamse scholen die grensoverschrijdend willen samenwerken met een andere school in Europa kunnen een beroep doen op het West-Vlaamse subsidieprogramma.
Sinds kort werd het programma aangepast. Zo kunnen geïnteresseerde scholen voortaan jaarlijks een beursaanvraag indienen. Zeker doen dus!!

Lees meer