logo
Wedstrijden Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Ervaring met Europese projecten en deel je die graag met anderen? Klik hier

Europa beleven

Comenius Monitoringdag op 26 mei

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Epos vzw in samenwerking met Ryckevelde vzw een Comenius Monitoringdag op dinsdag 26 mei. Deze editie wordt de laatste monitoringdag voor Comeniusprojecten binnen het EU programma 'Een Leven Lang Leren'.

Lees meer

Handleiding voor KA2 projecten

Handleiding voor KA2 projectenGa je voor een KA2 school-to-school project? Dan komt deze handleiding zeker van pas bij het invullen van de aanvraag. 


Lees meer

4 weken naar Duitsland in de zomer van 2015?

In het kader van de onderwijssamenwerking met Duitsland, kan één Vlaamse leerling deze zomer naar Duitsland gaan. Hij/zij maakt dan deel uit van een internationale groep scholieren, zal verschillende Duitse steden bezoeken, zal 2 weken in een Duits gastgezin annex school verblijven en zal een cursus Duits volgen. Alle kosten worden door Duitsland gefinancierd.

Lees meer

Je 'Horizon' verruimd

Je 'Horizon' verruimd

‘Horizon’ – de gids voor het uitwerken van grensoverschrijdende projecten in het basis- en secundair onderwijs – is volledig herwerkt. Ontdek hem nu!

Lees meer

Subsidieprogramma West-Vlaanderen

Subsidieprogramma West-Vlaanderen

West-Vlaamse scholen die grensoverschrijdend willen samenwerken met een andere school in Europa kunnen een beroep doen op het West-Vlaamse subsidieprogramma.
Sinds kort werd het programma aangepast. Zo kunnen geïnteresseerde scholen voortaan jaarlijks een beursaanvraag indienen. Zeker doen dus!!

Lees meer