logo
Wedstrijden
Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Op 24 januari lanceerde Ryckevelde de gloednieuwe databank 'Europa in de klas', speciaal ontworpen voor leerkrachten BaO, SO en HO.

'Europa in de klas' is een databank met alle educatief materiaal, activiteiten of wedstrijden over de EU voor Vlaamse leerkrachten. De databank komt tegemoet aan de verzuchting van leerkrachten dat het zo moeilijk is overzicht te krijgen van alles wat bestaat aan educatief materiaal of initiatieven over de Europese Unie in Vlaanderen. Door middel van een eenvoudige zoekopdracht vind je als leerkracht basis-, secundair en hoger onderwijs op www.europaindeklas.be meteen alle activiteiten (lesmateriaal, uitstappen, wedstrijden, studiedagen...) die voor jouw leerlingen relevant zijn.

De databank ‘Europa in de klas’ is een initiatief van Ryckevelde vzw, beweging voor Europees burgerschap, en kreeg financiële steun van het LLP programma van de Europese Commissie. De nieuwe databank werd plechtig gelanceerd tijdens de gelijknamige studiedag in het Comité van de Regio’s op 24 januari 2013.