logo
Wedstrijden
Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

Nieuws

Win een Europaworkshop voor TKO - 28/09/2015

Win een Europaworkshop voor TKOWerk je met cursisten in het tweedekansonderwijs? Ryckevelde geeft dit schooljaar 10 Europaworkshops op maat weg. 
Bron: ryckeveldeLees meer

Win een gratis workshop 'Europa in de klas' - 28/09/2015

Win een gratis workshop 'Europa in de klas'Doe nu mee en win een inspirerende en leerrijke workshop 'Europa in de klas' voor je studenten in de lerarenopleiding.  
Bron: ryckeveldeLees meer

Hallo politici zoekt... - 29/09/2015

Hallo politici zoekt...

Het online vragenplatform 'hallo politici' zoekt vrijwillige moderatoren om de huidige ploeg te versterken. Je krijgt een opleiding, ondersteuning en ongetwijfeld nieuwe, interessante vrienden.


Bron: ryckeveldeLees meer

Ontdek Europa spelenderwijs met 'Grens-Weg' - 18/09/2015

Ontdek Europa spelenderwijs met 'Grens-Weg'

Je leerlingen basisonderwijs op een actieve en leuke manier kennis laten maken met de EU? Speel met hen het vernieuwde 'Grens-Weg'.   


Bron: ryckeveldeLees meer

Word jij onze nieuwe collega? - 06/08/2015

Word jij onze nieuwe collega?

Ryckevelde zoekt een nieuwe educatief en projectmedewerker om het team te versterken. Word jij onze vijfde man of vrouw?


Bron: ryckeveldeLees meer

Een Europakenner op school - 05/08/2015

Een Europakenner op schoolDe Europese Unie is echt overal, en haar invloed dringt door tot diep in ons dagelijks leven. Ook in de eindtermen voor de 3de graad secundair onderwijs. Boek daarom gauw een Europakenner om je leerlingen wegwijs te maken in de EU.
Bron: ryckeveldeLees meer

Stel je vraag aan Maggie, Kris of Bart - 19/05/2015

Stel je vraag aan Maggie, Kris of Bart

Samen met De Wakkere Burger en Tree company lanceerde Ryckevelde www.hallopolitici.be, een platform waarop je al je vragen kan stellen aan onze politici. 


Bron: ryckeveldeLees meer

'Europa na de Arabische lente' - 12/05/2015

'Europa na de Arabische lente'

Op 7 mei hield Jef Lambrecht zijn State of the European Union, op uitnodiging van Ryckevelde, Vleva en het Vlaams Parlement. Lees zijn beklijvende 'State' hier. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Foto's opendeurdag - 12/05/2015

Foto's opendeurdagOp 9 mei - de dag van Europa - gingen onze deuren open voor alle buurtbewoners, vrienden en familie. Kijk hier voor de foto's. 
Bron: https://facebookLees meer

Welkom op 9 mei - 20/04/2015

Welkom op 9 mei

Kom op zaterdag 9 mei naar onze opendeurdag, laat je verrassen door tal van Europa-activiteiten en drink een glaasje met ons mee. Hartelijk welkom van 15-18u. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Winnaars SpEUrnEUs 2015 bekend - 03/04/2015

Winnaars SpEUrnEUs 2015 bekend

Na vijf spannende wedstrijdweken zit SpEUrnEUs, een online wedstrijd over Europa, er op. 6000 leerlingen maakten een virtuele reis door Europa onder begeleiding van voormalig Europees president Herman Van Rompuy. Vijf klassen zijn ‘Europese klas van het jaar’ geworden.


Bron: ryckeveldeLees meer

Brussel als leeromgeving - 06/03/2015

Brussel als leeromgevingHet hart van Europa, Brussel, is vlakbij. Toch is de Europese wijk voor velen een grote onbekende en kunnen scholen het potentieel hiervan nog veel meer benutten. Ryckevelde biedt een gevarieerde nascholing aan voor leerkrachten/directieleden/docenten in het secundair en hoger onderwijs in en over deze Europese wijk. 
Bron: ryckeveldeLees meer

'Europa na de Arabische lente' - 20/03/2015

'Europa na de Arabische lente'

Auteur en journalist Jef Lambrecht spreekt dit jaar de State of the European Union uit. Ryckevelde, het Vlaams Parlement en Vleva nodigen je van harte uit om zijn State bij te wonen op 7 mei. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Hou jij de politiek mee in de gaten? - 19/02/2015

Hou jij de politiek mee in de gaten?

Voor het online democratieproject 'hallo politici' stellen we momenteel een nieuwe ploeg van moderatoren samen. Interesse? Meld je dan nu aan.  ‘hallo politici’ is een initiatief van De Wakkere Burger, Tree Company en Ryckevelde, beweging voor Europees burgerschap.


Bron: ryckeveldeLees meer

Ontleen de nieuwe Europakoffer - 09/01/2015

Ontleen de nieuwe Europakoffer

De nieuwe Europakoffer is nog beter dan de vorige editie en hij ziet er bovendien fantastisch uit. De Europakoffer is een educatieve DOE-koffer over Europa, op maat van leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs in West-Vlaanderen. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Wij zijn verhuisd - 15/12/2014

Wij zijn verhuisd

Na een lange voorbereiding is Ryckevelde vzw verhuisd naar een gloednieuw kantoor. Tot en met woensdag 10 december zijn we hierdoor telefonisch nog even onbereikbaar. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Leraren in spe weten meer over de EU - 30/06/2014

Leraren in spe weten meer over de EUDe kennis over de EU neemt toe bij leraren in opleiding na een workshop van Ryckevelde. Dat blijkt uit een impactmeting die Ryckevelde het voorbije jaar uitvoerde bij zo'n 400 studenten lerarenopleiding.
Bron: ryckeveldeLees meer

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten - 28/01/2013

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Op 24 januari lanceerde Ryckevelde de gloednieuwe databank 'Europa in de klas', speciaal ontworpen voor leerkrachten BaO, SO en HO.


Bron: ryckeveldeLees meer