logo
Wedstrijden Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

Nieuws

Leraren in spe weten meer over de EU - 30/06/2014

Leraren in spe weten meer over de EUDe kennis over de EU neemt toe bij leraren in opleiding na een workshop van Ryckevelde. Dat blijkt uit een impactmeting die Ryckevelde het voorbije jaar uitvoerde bij zo'n 400 studenten lerarenopleiding.
Bron: ryckeveldeLees meer

Bernarduscollege eerste Elos school in Vlaanderen - 26/06/2014

Bernarduscollege eerste Elos school in Vlaanderen

Een primeur voor de 260 laatstejaars van het Bernarduscollege Oudenaarde, want zij behaalden op hun proclamatie als eersten een Elos-certificaat bovenop hun diploma. Elos staat voor ‘Europese Leerlijn Op School’ en geldt als een erkend Europees kwaliteitslabel voor scholen die hun leerlingen voorbereiden op een Europese en mondiale samenleving.


Bron: ryckeveldeLees meer

Een nieuw bestuur voor Ryckevelde - 10/06/2014

Een nieuw bestuur voor Ryckevelde

Op zaterdag 7 juni werden een flink aantal nieuwe, enthousiaste, bestuursleden officieel opgenomen in de Algemene Vergadering en in de Raad van Bestuur. Ze vlogen er ook meteen in tijdens de aansluitende denkdag. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Ontdek Europa met Jelle en Jana - 05/06/2014

Ontdek Europa met Jelle en Jana

Het werkboekje voor leerlingen 3de graad basisonderwijs uit Oost-Vlaanderen 'Jelle en Jana' is volledig vernieuwd. Ontdek samen met je leerlingen de EU aan de hand van dit fijn en fris werkboekje. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Een regeerakkoord op 3 uur - 20/05/2014

Een regeerakkoord op 3 uur

Exact een week voor de verkiezingen, hield Benny Mee een verkiezingsbarbecue onder de stralende zon. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Zeer waarde(n)vol - zo was de State - 09/05/2014

Zeer waarde(n)vol - zo was de StateOp 8 mei vond de tiende editie van de State of the European Union plaats in het Vlaams parlement. Kijk hier voor een verslag in beeld en woord. 
Bron: ryckeveldeLees meer

Is Europa waarde(n)vol? - 24/04/2014

Is Europa waarde(n)vol?

Prof. Dr. Koen Lenaerts komt op 8 mei naar het Vlaams Parlement voor zijn State of the European Union 'Europa: waarde(n)vol, en dus de moeite waard'. Weer er bij en schrijf je in. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Winnaars Speurneus bekend - 02/04/2014

Winnaars Speurneus bekend

Na een boeiende en spannende strijd tussen bijna 500 Speurneusklassen, zijn de 'Europese klassen van 2014' bekend. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Steun Benny Mee - 25/03/2014

Steun Benny Mee

Benny Mee strijdt voor een betere democratie: Een waarin politici doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, en waarin burgers geïnformeerd en kritisch zijn. Steun Benny Mee en informeer je over de verkiezingen, ontdek zijn soundboard en doe de test. 


Bron: bennymeeLees meer

Lerarendag over de verkiezingen - 20/12/2013

Lerarendag over de verkiezingen

Op 28 februari 2014 heeft de lerarendag in het Vlaams Parlement één groot thema: de verkiezingen 2014. Kom alles te weten over hoe je in je klas kunt werken rond de verkiezingen.   


Bron: ryckeveldeLees meer

Word Europese klas van het jaar! - 16/12/2013

Word Europese klas van het jaar!

SpEUrnEUs 2014, de educatieve game over Europa, is gestart. Maak ook dit schooljaar samen met honderden andere Vlaamse klassen uit de basisschool op een laagdrempelige manier kennis met de Europese Unie. Editie 2014 staat in het teken van de Europese verkiezingen. De klas die de meeste stemmen verzamelt voor zijn virtuele klaskandidaat wordt Europese klas van het jaar.

 

 
Bron: ryckeveldeLees meer

Wedstrijd: Wat is jouw idee over Europa's toekomst? - 08/11/2013

Wedstrijd: Wat is jouw idee over Europa's toekomst?Schrijf jouw 5-puntenplan over hoe de Europese samenwerking beter kan. Of laat alle creativiteit in je los en toon ons in een film, tekening of spel hoe jij Europa's toekomst ziet. Wedstrijd voor 17-18-jarigen.
Bron: ryckeveldeLees meer

Gratis sessie 'Europa in de klas' voor leraren in spe - 01/10/2013

Gratis sessie 'Europa in de klas' voor leraren in spe

Studenten in de lerarenopleiding, zowel toekomstige leerkrachten basis- als secundair onderwijs, kunnen dit academiejaar een gratis sessie 'Europa in de klas' volgen.


Bron: ryckeveldeLees meer

Nieuw* Jouw stem in Europa (Volwassenen) - 25/06/2013

Nieuw* Jouw stem in Europa (Volwassenen)In 2014 vallen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen samen. Maar wie doet wat nu precies? Kom alles te weten tijdens deze interactieve lezing voor volwassenen.
Bron: ryckeveldeLees meer

Tiende editie Prijs Karel Verleye - 28/05/2013

Tiende editie Prijs Karel Verleye

Maak je dit jaar een eindwerk over de menselijke kant van het Europese integratieproces? Ding dan zeker mee naar de 'Prijs Karel Verleye 2013' en maak kans op €1000.  De deadline is 1 oktober 2013.


Bron: ryckeveldeLees meer

De 'hoe-ver-van-je-bed-show' - 15/04/2013

De 'hoe-ver-van-je-bed-show'

De eerste actiedagen van de 'hoe-ver-van-je-bed-show' zitten er op. Wil je ook nog meedoen met onze wedstrijd? De volgende data zijn 30 en 31 mei.


Bron: ryckeveldeLees meer

Gerard Mortier over Europa's toekomst - 04/04/2013

Gerard Mortier over Europa's toekomstSchrijf je in voor de jaarlijkse 'State of the European Union' op woensdag 8 mei in het Vlaams Parlement in Brussel. Dit jaar spreekt Gerard Mortier zijn State 'Geef Don Juan en Faust een kans' uit.
Bron: ryckeveldeLees meer

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten - 28/01/2013

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Op 24 januari lanceerde Ryckevelde de gloednieuwe databank 'Europa in de klas', speciaal ontworpen voor leerkrachten BaO, SO en HO.


Bron: ryckeveldeLees meer