logo
Wedstrijden
Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

Nieuws

'Schrijver op de vlucht' - 20/03/2015

'Schrijver op de vlucht'

Schrijver Kader Abdolah spreekt dit jaar de State of the European Union uit met als titel 'Schrijver op de vlucht'. Ryckevelde, het Vlaams Parlement en Vleva nodigen je van harte uit om zijn State bij te wonen op 12 mei.  Bekijk hier het programma en alle info en schrijf je in!


Bron: ryckeveldeLees meer

4237 leerlingen zijn SpEUrnEUs! - 24/03/2016

4237 leerlingen zijn SpEUrnEUs!

Van 15 februari tot de finale op 21 maart vond Speurneus plaats. 4237 leerlingen uit heel Vlaanderen namen deel aan deze online wedstrijd over Europa. Eén klas per provincie kreeg de titel ‘Europese klas van het jaar’. Daarmee tonen ze aan Thomas Van Achteren, het gezicht van Speurneus, dat ze Europa het best kennen.


Bron: ryckeveldeLees meer

Afgelast: Hallo Politici Live - 17/02/2016

Afgelast: Hallo Politici Live

Door de vreselijke gebeurtenissen in Brussel deze ochtend is #‎hallopoliticilive van vanavond geannuleerd...


Bron: hallopoliticiLees meer

Infodag 'lobbyen bij de EU' op 20 april - 22/01/2016

Infodag 'lobbyen bij de EU' op 20 april

Kan de socio-culturele sector in Vlaanderen het EU beleid beïnvloeden? Omgekeerd heeft de Europese regelgeving alvast een directe invloed op deze organisaties en op onze samenleving. Om het beleid in een bepaalde richting te sturen, richt je je dus best ook tot de EU.   Maar lobbyen op Europees niveau: hoe doe je dat? Op 20 april 2016 kom je er alles over te weten tijdens de infodag ‘Lobbyen bij de EU’ voor het middenveld, met bijzondere aandacht voor de socio-culturele sector. Om de deelnemers al meteen onder te dompelen in de materie, gaat deze door in het Europees Parlement in Brussel. Inschrijven kon tot 11 april 2016. Wil je graag weten wat er verteld werd op de infodag? Dan kan je op het inschrijvingsformulier aanduiden dat je een verslag wil ontvangen.


Bron: ryckeveldeLees meer

Hulp nodig bij KA2? - 12/01/2016

Hulp nodig bij KA2?

Heb je hulp nodig bij het uitwerken en invullen van de Erasmus+ KA2 aanvraagformulieren?


Bron: ryckeveldeLees meer

Ga jij mee naar Straatsburg? - volzet - 20/01/2016

Ga jij mee naar Straatsburg? - volzet

20 & 21 mei dit jaar gaat EYE door, het European Youth Event. Ryckevelde zal aanwezig zijn met 10 jongeren. Sinds eind januari is onze delegatie compleet en zijn er geen nieuwe inschrijvingen mogelijk.


Bron: ryckeveldeLees meer

Vorming voor scholen 2015-2016 afgesloten - 12/01/2016

Vorming voor scholen 2015-2016 afgesloten

De voorbij maanden kregen we enorm veel vragen naar vorming voor leerlingen secundair onderwijs. Onze agenda zit dan ook propvol voor het schooljaar 2015-2016. Een vorming boeken voor volgend schooljaar kan uiteraard wél nog. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Een fijn eindejaar! - 18/12/2015

Een fijn eindejaar!

We wensen iedereen een heel fijn eindejaar!!


Bron: ryckeveldeLees meer

Win een Europaworkshop voor TKO - wedstrijd afgesloten - 28/09/2015

Win een Europaworkshop voor TKO - wedstrijd afgeslotenWerk je met cursisten in het tweedekansonderwijs? Ryckevelde geeft dit schooljaar 10 Europaworkshops op maat weg. 
Bron: ryckeveldeLees meer

Win een gratis workshop 'Europa in de klas' - wedstrijd afgesloten - 04/11/2015

Win een gratis workshop 'Europa in de klas' - wedstrijd afgeslotenDoe nu mee en win een inspirerende en leerrijke workshop 'Europa in de klas' voor je studenten in de lerarenopleiding.  
Bron: ryckeveldeLees meer

Hallo politici zoekt... - 29/09/2015

Hallo politici zoekt...

Het online vragenplatform 'hallo politici' zoekt vrijwillige moderatoren om de huidige ploeg te versterken. Je krijgt een opleiding, ondersteuning en ongetwijfeld nieuwe, interessante vrienden.


Bron: ryckeveldeLees meer

Ontdek Europa spelenderwijs met 'Grens-Weg' - 18/09/2015

Ontdek Europa spelenderwijs met 'Grens-Weg'

Je leerlingen basisonderwijs op een actieve en leuke manier kennis laten maken met de EU? Speel met hen het vernieuwde 'Grens-Weg'.   


Bron: ryckeveldeLees meer

Een Europakenner op school - 05/08/2015

Een Europakenner op schoolDe Europese Unie is echt overal, en haar invloed dringt door tot diep in ons dagelijks leven. Ook in de eindtermen voor de 3de graad secundair onderwijs. Boek daarom gauw een Europakenner om je leerlingen wegwijs te maken in de EU.
Bron: ryckeveldeLees meer

Stel je vraag aan Maggie, Kris of Bart - 19/05/2015

Stel je vraag aan Maggie, Kris of Bart

Samen met De Wakkere Burger en Tree company lanceerde Ryckevelde www.hallopolitici.be, een platform waarop je al je vragen kan stellen aan onze politici. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Hou jij de politiek mee in de gaten? - 19/02/2015

Hou jij de politiek mee in de gaten?

Voor het online democratieproject 'hallo politici' stellen we momenteel een nieuwe ploeg van moderatoren samen. Interesse? Meld je dan nu aan.  ‘hallo politici’ is een initiatief van De Wakkere Burger, Tree Company en Ryckevelde, beweging voor Europees burgerschap.


Bron: ryckeveldeLees meer

Ontleen de nieuwe Europakoffer - 09/01/2015

Ontleen de nieuwe Europakoffer

De nieuwe Europakoffer is nog beter dan de vorige editie en hij ziet er bovendien fantastisch uit. De Europakoffer is een educatieve DOE-koffer over Europa, op maat van leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs in West-Vlaanderen. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Wij zijn verhuisd - 15/12/2014

Wij zijn verhuisd

Na een lange voorbereiding is Ryckevelde vzw verhuisd naar een gloednieuw kantoor. Tot en met woensdag 10 december zijn we hierdoor telefonisch nog even onbereikbaar. 


Bron: ryckeveldeLees meer

Leraren in spe weten meer over de EU - 30/06/2014

Leraren in spe weten meer over de EUDe kennis over de EU neemt toe bij leraren in opleiding na een workshop van Ryckevelde. Dat blijkt uit een impactmeting die Ryckevelde het voorbije jaar uitvoerde bij zo'n 400 studenten lerarenopleiding.
Bron: ryckeveldeLees meer