logo
Wedstrijden Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

State of the EU

State of the European Union 2014

Op 8 mei 2014 sprak Koen Lenaerts de State of the European Union uit in het Vlaams Parlement in Brussel. Zijn visie op de toekomst van de Europese Unie kreeg de titel: Europa: waarde(n)vol, en dus de moeite waard. 

Lees hier het artikel op deredactie.be. Meer foto's van het evenement verschijnen binnenkort op deze pagina. Hieronder zie je het videoverslag van het VRT Journaal. Wedstrijden


Tijdens de State of the European Union besteedden we ook de nodige aandacht aan de visie van jongeren op het Europa van morgen.

De Junior State of the European Union beloonde jongeren die een paper schreven over de toekomst van de Europese Unie. De winnaars van de Junior State of the European Union 2014 zijn:
 

Daarnaast beloonden we met de State of Arts ook jongeren die een creatief werkstuk maken over de toekomst van Europa. De laureaten van de editie 2014 zijn
  • Eerste prijs: Visitatie Mariakerke, 6 Handel met een EU-quiz voor leerlingen van de basisschool (informatiebundel). Een impressie van de uitvoering van de quiz:
  • Tweede prijs: Sint-Bavo-humaniora, Lam Gia Han, met een kinderboek over de EU 'Er was eens EUh...'.
  • Derde prijs: Voorzienigheid Diest, leerlingen uit 5C4 en 5E, met een filmpje 'Als het lichtje uitgaat'. Bekijk hieronder hun origineel en grappig filmpje: