logo
Wedstrijden
Kalender

Blijf op de hoogte

van onze - en Europese - activiteiten rond democratie en burgerschap via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrieven ‘Europa’ en ‘internationalisering’

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

State of the EU

 

Kader Abdolah: 'Schrijver op de vlucht'


Ryckevelde vzw, het Vlaams Parlement en het Vlaams-Europees verbindingsagentschap organiseren op 12 mei 2016 de twaalfde editie van de State of the European Union.

Naar aanleiding van de dag van Europa op 9 mei vragen we telkens een vooraanstaand spreker om vanuit zijn of haar perspectief luidop na te denken over Europa en onze gezamenlijke toekomst.

Dit jaar spreekt schrijver Kader Abdolah deze State of the European Union uit. ‘Schrijver op de vlucht’ is geïnspireerd op zijn nieuwe boek 'Salam Europa’.
Bekijk hier alvast een voorproefje van zijn visie op de vluchtelingencrisis in Europa.De jaarlijkse State of the European Union


De 'State of the Union' is de jaarlijkse toespraak van de president van de Verenigde Staten van Amerika tot de leden van het Amerikaanse Congres waarin hij de staat van het land overschouwt en zijn plannen en politieke doelstellingen voor het volgende jaar bekendmaakt. 

Nog voor ook de voorzitter van de Europese Commissie besliste om jaarlijks in september een Europese 'State of the Union' uit te spreken, raakten het Vlaams Parlement, Ryckevelde vzw en het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap door deze Amerikaanse traditie geïnspireerd voor een eigen 'State of the European Union'. Dit is het jaarlijkse evenement om 9 mei, de ‘Dag van de Europese Unie’, in de kijker te zetten in Vlaanderen. 

Vorige sprekers waren onder andere Jef Lambrechts (2015), Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011). Je vindt hun speeches terug in het linkermenu onder 'State of the European Union'. 
 

Programma 12 mei 2016


12.00 Ontvangst
12.30 Verwelkoming door Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.
12.40 State of the European Union door Kader Abdolah: ‘Schrijver op de vlucht’.
13.30 Receptie
14.30 Einde 

 Schrijf je nu in!

Schrijf je in via onderstaand formulier tot 6 mei 2016.