logo
Wedstrijden Kalender

Word vrijwilliger

Werk je graag mee aan onze Europa-activiteiten? Klik hier

Europa begrijpen

Verkiezingen? Stemmen?

Verkiezingen? Stemmen?Heb je geen zin om te grasduinen in allerlei informatieboekjes en websites, maar wil je op de hoogte zijn voor je gaat stemmen? De vorming 'Jouw stem in Vlaanderen, België en Europa zet alles op een rij.  Lees meer

Steun Benny Mee

Steun Benny Mee

Benny Mee strijdt voor een betere democratie: Een waarin politici doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, en waarin burgers geïnformeerd en kritisch zijn. Steun Benny Mee en informeer je over de verkiezingen, ontdek zijn soundboard en doe de test. 

Lees meer

Word Europese klas van het jaar!

Word Europese klas van het jaar!

SpEUrnEUs 2014, de educatieve game over Europa, is gestart. Maak ook dit schooljaar samen met honderden andere Vlaamse klassen uit de basisschool op een laagdrempelige manier kennis met de Europese Unie. Editie 2014 staat in het teken van de Europese verkiezingen. De klas die de meeste stemmen verzamelt voor zijn virtuele klaskandidaat wordt Europese klas van het jaar.

 


 
Lees meer

Wedstrijd: Wat is jouw idee over Europa's toekomst?

Wedstrijd: Wat is jouw idee over Europa's toekomst?Schrijf jouw 5-puntenplan over hoe de Europese samenwerking beter kan. Of laat alle creativiteit in je los en toon ons in een film, tekening of spel hoe jij Europa's toekomst ziet. Wedstrijd voor 17-18-jarigen.Lees meer

Lerarendag over de verkiezingen

Lerarendag over de verkiezingen

Op 28 februari 2014 heeft de lerarendag in het Vlaams Parlement één groot thema: de verkiezingen 2014. Kom alles te weten over hoe je in je klas kunt werken rond de verkiezingen. 
 

Lees meer

Gratis sessie 'Europa in de klas' voor leraren in spe

Gratis sessie 'Europa in de klas' voor leraren in spe

Studenten in de lerarenopleiding, zowel toekomstige leerkrachten basis- als secundair onderwijs, kunnen dit academiejaar een gratis sessie 'Europa in de klas' volgen.

Lees meer

Nieuw* Jouw stem in Europa (Volwassenen)

Nieuw* Jouw stem in Europa (Volwassenen)In 2014 vallen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen samen. Maar wie doet wat nu precies?
Kom alles te weten tijdens deze interactieve lezing voor volwassenen.

Lees meer

Gerard Mortier over Europa's toekomst

Gerard Mortier over Europa's toekomstSchrijf je in voor de jaarlijkse 'State of the European Union' op woensdag 8 mei in het Vlaams Parlement in Brussel. Dit jaar spreekt Gerard Mortier zijn State 'Geef Don Juan en Faust een kans' uit.Lees meer

De 'hoe-ver-van-je-bed-show'

De 'hoe-ver-van-je-bed-show'

De eerste actiedagen van de 'hoe-ver-van-je-bed-show' zitten er op. Wil je ook nog meedoen met onze wedstrijd? De volgende data zijn 30 en 31 mei.

Lees meer

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Databank 'Europa in de klas' voor leerkrachten

Op 24 januari lanceerde Ryckevelde de gloednieuwe databank 'Europa in de klas', speciaal ontworpen voor leerkrachten BaO, SO en HO.

Lees meer

Tiende editie Prijs Karel Verleye

Tiende editie Prijs Karel Verleye

Maak je dit jaar een eindwerk over de menselijke kant van het Europese integratieproces? Ding dan zeker mee naar de 'Prijs Karel Verleye 2013' en maak kans op €1000.  De deadline is 1 oktober 2013.

Lees meer

Winnaars Speurneus bekend

Winnaars Speurneus bekend

Na een boeiende en spannende strijd tussen bijna 500 Speurneusklassen, zijn de 'Europese klassen van 2014' bekend. 

Lees meer